miércoles, 9 de enero de 2013

VIQUIPÈDIA - Modifiquem una pàgina Viquipèdia

Viquipèdia és una enciclopèdia escrita col·laborativament per internet. És un dels 10 llocs web més populars del món i té més de 15 milions d'articles en 282 idiomes i dialèctes. Tot el seu contingut està sota llicència de GNU i Creative Commons.

Aquesta enciclopèdia es manté i s'actualitza continuament per milions de voluntaris de tot el món que es registren a Viquipèdia. En conseqüència, tothom hi pot participar i aportar el seu saber.
Per fer-hi una aportació, no és necessari registrar-se, tanmateix, si fas qualsevol modificació en una entrada de viquipèdia, quedarà registrat l'adreça o el codi del teu local.

Tots els temes tractats a Viquipèdia, i els seus errors, poden ser discutits a la pàgina de discussió, la qual serveix com a eina de debat, on tothom pot incloure les seves opinions. Un cop arribats a un acord, es modifica la informació i es desa.

Aportar una modificació en una pàgina de Viquipèdia resulta molt fácil, de fet nomès has de seguir el següents passos:

1- Buscar la pàgina que vols editar.
2- Clicar modifica, situat a la part superior de la pàgina.
3- Modificar o afegir aquella  informació que volguem i desar la pàgina, clicant sobre desa la pàgina, situat al final de l'article.

Viquipèdia presenta els seus 5 pilars fonamentals:

1 - Viquipèdia és una enciclopèdia, que incorpora elements de les enciclopèdies generals i les especialitzades, amb l'objectiu de recopilar tot el saber de forma enciclopèdica.

2- Cerca el punt de vista neutral. Intenta no exagerar un punt de vista específic, oferint informació desde tots els angles possibles evitant presentar un punt de vista com el més cert. Això implica citar les fonts autoritzades, que puguin verificar-se.

3- Viquipèdia és de contingut lliure, ja que tothom i pot col·laborar lliurement.

4- Segueix unes normes d'etiqueta. S'han de respectar les opinions de tots els viquipedistes i comportar-se civilitzadament, evitant atacas personals i generalitzacions. Es requereix que s'actui amb bona fe.

5- No te normes inamovibles. Per tant, tothom pot modificar alguna cosa. Totes les versions anteriors queden guardades, així que no podem estpatllar res per accident.

Webs que m'han servit d'ajuda per fer aquest redactat:
- http://ca.wikipedia.org/wiki/Portada
- http://ca.wikipedia.org/wiki/Viquipedia

Modifiquem una pàgina de Viquipèdia:

A classe de GTIC, ens van oferir que modifiquèssim una pàgina de Viquipèdia. En un primer moment pensàvem que no podríem fer-ho. No obsant, desprès d'aquest quatrimestre hem après molt sobre els infants en l'àmbit plàstic i varem decidir buscar informació sobre aquest tema.
Seguidament, ens vàrem donar compte que a la pàgina de Viquipèdia, dedicada a l'infantesa, hi ha un apartat que aporta informació sobre els estadis gràfics, els quals haviem treballat a classe.
La nostra sorpresa va ser que faltava l'últim estadi: L'ESTADI PSEUDO-NATURALISTA (dels 12 als 14 anys). En conseqüència, vàrem decidir que nosaltres aportaríem la informacio sobre aquest estadi i aquest ha estat el resultat:

http://ca.wikipedia.org/wiki/Infantesa#El_dibuix:_Estadis_gr.C3.A0fics 


No hay comentarios:

Publicar un comentario