miércoles, 7 de noviembre de 2012

Windows Live Movie Maker

Windows Live Movie Maker es un programa molt complet que s'utilitza com a eina per fer un video, editar-lo i incorporar-li efectes.

Els passos que s'han de seguir per elaborar el teu video són:

-Fer una carpeta, on introuïrem tots els elements que utilitzarem per elaborar el video

-Escollir les imatges o videos que volem editar i utilitzar per al nostre video, clicant la opció de "Afageix videos i fotos"

-Per afegir l'audio, haurem de clicar, afageix música.

-És preferible utilitzar transicions entre cada seqüència que introduïm en aquest video que estiguem montant.


Fem un bloc sense herrades!

Per aconseguir elaborar un bloc en condicions, és preferible seguir les següents pautes en relació a aspectes del disseny i informació que compartim en el nostre bloc:

- Citar totes les fonts de les quals extreus la informació.

- Utilitzar sempre la mateixa llengua per a les teves entrades.

- Utilitzar una lletra entenedora. És preferible no fer servir lletra blanca sobre un fons fosc perquè mai s'acabarà de veure bé.

- Posar el nom dels autors de les imatges i videos que adjuntem en el nostre bloc.

- Etiquetar correctament totes les entrades del teu bloc. És preferible adjuntar més d'una etiqueta a cada entrada.



Veus amb problemes

La nostre societat, tant sorollosa, està veient augmentar, any rere any, els problemes relacionats amb la veu.
La franja d'edat en la qual són més freqüents els trastorns de la veuse situa entre els 25 i 45, lleugerament superior en les dones que els homes. Els professors d'escola són els professionals mes afectats per les disfonies. Tanmateix, les estadístiques destaquen que el 30%-40% dels nens pateixen transtorns de la veu, sobretot en l'època de pubertat i mé en nens que en nenes.
En la majoria dels casos la causa de disfonia es el mal ús i l'abús, és a dir, l'esforç vocal. Cantants i actors eduquen la veu durant la seva formació per fer fornt a l'esforç de veu que els exigeix la seva professió. Per a ells, la capacitat de resistència de la parla se situa en un terme mitjà de dues hores diàries, mentre que per la resta de la població, el marge s'amplia fins a les quatre hores. Per damunt d'aquest temps fa falta tenir una tècnica depurada per no lesionar-se la veu.

Treballem amb Google Drive

En grups de cinc persones hem hagut de realitzar diferents exercicis mitjançant el google drive.

Google Drive es un servei d'emmagatzament d'arxius en línia, que ens permet compartir amb qui nosaltres volguem allò que elaborem. És un bon sistema per crear arxius en grup, ja que aquells que comparteixen un mateix document poden accedir a ell de manera fàcil i gratuïta i modificar-lo les vegades que sigui necessari.

Per fer ús de Google Drive, haurem d'accedir al nostre compte de google i seguir els següents passos:

- A la part superior podrem clicar DRIVE.

- A continuació, per fer una creació, cliquem a CREAR (col·locat a la part superior esquerre).

- Seguidament sen's donarà la opció de desenvolupar un document, una presentació, una fulla de càlcul, un formulari, un dibuix o una carpeta.

En grup hem hagut d'elaborar un document i una presentació. En primer lloc, per desenvolupar el document, nomès haurem d'escollir un títol i marcar quines seràn les persones amb les que volem compartir aquest document. Ara totes les persones que tenen accès a aquest document poden fer les aportacions i modificacions que vulguin i compartir-les. D'aquesta manera, els seus cambis seran guardats directament.

Aquest és el document que vam elaborar i compartir el nostre grup:

                                       

En segon lloc, vem desenvolupar una presentació, clicant a CREAR- presentació. A continuació vem escollir la plantilla, vem fer la presentació i vem escollir les companyes amb qui la compartiriem. Per últim, tots els cambis queden automàticament guardats a "la meva unitat".



Microsoft Power Point

Microsoft Power Point és un programa de presentació desenvolupat per la empresa Microsoft per sistemes operatius Microsoft Windows i Mac. És utilitzat en diferents àmbits de negocis i educatius.
És un programa dissenyat per fer presentacions amb text esquematitzat, animacions de text o imatges predissenyades o importades del teu ordinador. Se li poden aplicar diferents dissenys de fonts, plantilles i animacions.
L'ús de projectors en conjunt amb aquest programa, fa d'aquest sistema una manera adequada de comunicar idees i projectes a un directori, una classe escolar o universitaria, etc.
El sistema és bastant senzill: es creen diapositives o slides que contenen informació, en format de text, dibuixos, gràfics o videos. Per formar aquestes diapositives es pot escollir entre una gran varietat de plantilles predissenyades. Una vegada finalitzades aquestes diapositives, també es poden imprimir, o projectar com he dit anteriorment, fent ús del ratolí de l'ordinador on es troba la presentació d'aquest power point. Inclus es pot programar una presentació perquè cada diapositiva duri un temps determinat.

martes, 6 de noviembre de 2012

Què és un Blogroll?

Un blogroll és una col·lecció d'enllaços de blocs, normalment presentat en una columna lateral de la pàgina web.
Els autors de blocs poden definir diferents criteris per incloure altres blocs en el seu blogroll. Habitualment, el llistat d'altres direccions de blocs es composa de pàgines web que els propis autors visiten amb frequència  i que en certa manera recomanen als demés o a simplement de pàgines de blocs d'amics o propers.

Activitat de Llenguatge Musical: El Racó

Els racons són aquells espais lúdics i d'aprenentatge que el mestre o la mestra prepara dins de l'aula per als seus alumnes. Cada ún d'aquests racons va dedicat a una temàtica determinada (matemàtiques, música,etc) per treballar una serie d'objectius. Cal destacar que els racons poden estar guiats per un especialista. Per exemple, un racó de música podria estar guiat per un especialista en música.

Aquests espais serveixen com a eina de suport que permet que els alumnes revisquin experiències que han viscut o treballat anteriorment. A part, funciona també com una aportació d'informació al professor sobre els interessos personals de cada un dels alumnes, observant quin és el racó al que acudeix l'infant i de quina manera interactua amb allò que es troba. També és una eina que permet una gran diversitat, ja que l'alumne utilitza els racons de forma lliure i autònoma.
Els racons poden estar identificats amb un rètol o una imatge, perquè els nens i nenes puguis diferenciar-los.

RACO DE MÚSICA

El racó de música, destinat exclusivament a infants de 0 a 6 anys, ha d'incloure activitats que promoguin tres rols diferenciats en l'alumne. A travès de l'interacció amb allò que l'alumne troba en el racó de música haurà de poder exercir d'intèrpret, de creador i d'oient.

Podem fer que l'infant es converteixi en un intèrpret, fent-lo cantar cançons, per exemple. A part, serà creador de sons si li proporcionem tota mena de materials sonors d'ús cuotidià o si el deixem experimentar amb instruments musicals. Per últim, l'infant faria d'oient si se li proporcionen activitats amb les que pugui escoltar sons de l'entorn o sons musicals. És interessant que les audicions a les que l'alumne tingui accès, disposin d'una fitxa identificativa, o una imatge, perquè els nens sàpiguen què és allò que escolten i que ho reconeguin.
Per últim, en aquest racó musical es poden incloure jocs de tota mena o contes il·lustrats que eduquin musicalment a l'infant.


Delicious

Delicious és una aplicació molt fàcil d'utilitzar que serveix per guardar les teves pàgines preferides, agregar-lis una descripció i etiquetar-les perqué sigui més fàcil trobar-les.
Podriem dir que aquesta aplicació té el gran aventatge de que es online i això t'assegura que no perdràs cap de les direccions que ja hagis guardat encara que formategis el teu ordinador. Això suposa que també podràs tenir accès a les teves pàgines preferides desde qualsevol ordinador.

A Delicious, qualsevol persona pot veure els enllaços que has emmagatzemat. Gràcies a això i a les etiquetes que afageixis, es construeix una xarxa en la que pots veure quines persones tenen agregats els mateixos enllaços que tú. En conseqüència, podràs trobar aquella gent amb interessos similars als teus.
Les pàgines es van arxivant per temes, la qual cosa t'assegura el fet de trobar totes les pàgines que tracten temes concrets que et causen interès. Per últim, val a dir que si no desitges que altres usuaris puguin veure les teves pàgines preferides, tens la possibilitat  de construïr el teu llistat de manera completament privada.

Què són els RSS?

Es tracta d'una manera molt senzilla i gratuïta de rebre automàticament la informació actualitzada de les teves pàgines web preferides, sense necessitat d'haverles de visitar d'una en una.
Per poder rebre les noticies RSS, la pàgina web haurà de tenir disponible el servei RSS i tú haurás de tenir un lector RSS. Quan entris al teu Lector RSS seràs informat de totes les novetats que s'han produït en totes les pàgines web que has donat d'alta.

Val a dir que els avantatges del sistema RSS són molts, i en destacaré els següents:

- L'usuari prèn la decisió de quines són les pàgines web a les que vol subscriure's i el moment en que es dóna de baixa d'aquestes pàgines web.

- L' RSS suposa un important estalvi en el temps de navegació i búsqueda d'informació. Al lector RSS, l'usuari tindrà un resum dels articles per poder decidir quina informació vol llegir.

- Està lliure de SPAM, perquè no has de donar en cap moment el teu correu electrònic. Quan estiguis subscrit a les fonts RSS d'una pàgina web, no rebràs cap altre informació a part de la que es publiqui en les pàgines web que t'interessen.

- La cancelació de la subscripció a la pàgina web és ràpida i senzilla. En les subscripcions via correu electrònic, generalment el subscriptor ha d'especificar les raons per les quals vol donar-se de baixa. En canvi, amb l'RSS nomès s'ha d'eliminar la pàgina web del lector RSS.

A continuació, adjuntaré les pàgines web que m'han ajudat a descriure l'RSS i que podeu visitar per saber encara més sobre aquesta aplicació:

http://www.rss.nom.es/usos-rss-para-que-sirve/
http://blogs.monografias.com/institucional/2009/07/24/la-funcion-rss-para-que-sirve-y-como-se-utiliza/

Analitzar un bloc educatiu

El bloc relacionat amb l'educació que he decidit analizar és el següent:
BLOC

Ens trobem davant d'un bloc de d’educació infantil de l’Escola Enric Grau i Fontseré de Flix. A la pàgina d'INICI fan una presentació del seu blog on esmenten la seva senzilla estructura.

Els professors i professores d'aquesta escola, que son qui elaboren el bloc, l' han dividit en les tres franges d'educació infantil (P3, P4 I P5) i de cada curs fan un seguiment de les diferents activitats que realitzen amb els alumnes. Aquestes activitats, organitzades cronològicament, estan explicades en diferents entrades a l'apartat d'ARTICLES.


Es pot observar que cada entrada va acompanyada d'imatges i videos que presenten les activitats que han fet els infants. El bloc va dirigit als familiars dels alumnes i aquests, poden deixar els comentaris i opinions de cada entrada que vulguin.

A part, també està dirigit als propis alumnes, ja que hi ha un apartat, anomenat JCLICS, on hi apareixen jocs matemàtics, contes, o pàgines d'autoaprenentatge de lectura i escriptura.

Cal remarcar el disseny molt acurat i detallat del bloc. Per últim, destaca la utilització de colors molt vius i de dibuixos que envolten les imatges i videos. A part, disposen d'etiquetes, un calendari i un rellotge.

viernes, 21 de septiembre de 2012

Webquests

Edu3.cat





Una de les activitats més corrents que duen a terme els alumnes a travès d'internet és la recerca d'informació, habitualment amb l'ajuda de Google, Alta Vista o Yahoo. No obstant, aquestes investigacions són activitats difícils que ocupen molt de temps i que poden resultar frustrants si no s'aconsegueixen els resultats que s'esperen.

Una webquest és una proposta didàctica de recerca guiada que utilitza principalment recusos d'internet, en que els alumnes, organitzats en grups, i amb un rol assignat dins del seu grup, són els que realment construeixen el coneixement que després aprendran.
Les webquests es basen en el constructivisme, és a dir, en que els alumnes construeixin el seu propi coneixement a partir dels coneixements propis previs. Generalment, es tracta d'una pàgina que proposa als participants una história suggeridora per tal que aconsegueixin una sèrie d'informacions en unes pàgines d'Internet concretes, extraient les seves conclusions a partir del treball cooperatiu. Els objectius són combinar els continguts curriculars amb lús de les tecnologies de la informació i la comunicació a l'aula, en un aprenentatge de descobriment guiat.