martes, 6 de noviembre de 2012

Activitat de Llenguatge Musical: El Racó

Els racons són aquells espais lúdics i d'aprenentatge que el mestre o la mestra prepara dins de l'aula per als seus alumnes. Cada ún d'aquests racons va dedicat a una temàtica determinada (matemàtiques, música,etc) per treballar una serie d'objectius. Cal destacar que els racons poden estar guiats per un especialista. Per exemple, un racó de música podria estar guiat per un especialista en música.

Aquests espais serveixen com a eina de suport que permet que els alumnes revisquin experiències que han viscut o treballat anteriorment. A part, funciona també com una aportació d'informació al professor sobre els interessos personals de cada un dels alumnes, observant quin és el racó al que acudeix l'infant i de quina manera interactua amb allò que es troba. També és una eina que permet una gran diversitat, ja que l'alumne utilitza els racons de forma lliure i autònoma.
Els racons poden estar identificats amb un rètol o una imatge, perquè els nens i nenes puguis diferenciar-los.

RACO DE MÚSICA

El racó de música, destinat exclusivament a infants de 0 a 6 anys, ha d'incloure activitats que promoguin tres rols diferenciats en l'alumne. A travès de l'interacció amb allò que l'alumne troba en el racó de música haurà de poder exercir d'intèrpret, de creador i d'oient.

Podem fer que l'infant es converteixi en un intèrpret, fent-lo cantar cançons, per exemple. A part, serà creador de sons si li proporcionem tota mena de materials sonors d'ús cuotidià o si el deixem experimentar amb instruments musicals. Per últim, l'infant faria d'oient si se li proporcionen activitats amb les que pugui escoltar sons de l'entorn o sons musicals. És interessant que les audicions a les que l'alumne tingui accès, disposin d'una fitxa identificativa, o una imatge, perquè els nens sàpiguen què és allò que escolten i que ho reconeguin.
Per últim, en aquest racó musical es poden incloure jocs de tota mena o contes il·lustrats que eduquin musicalment a l'infant.


No hay comentarios:

Publicar un comentario