martes, 6 de noviembre de 2012

Què són els RSS?

Es tracta d'una manera molt senzilla i gratuïta de rebre automàticament la informació actualitzada de les teves pàgines web preferides, sense necessitat d'haverles de visitar d'una en una.
Per poder rebre les noticies RSS, la pàgina web haurà de tenir disponible el servei RSS i tú haurás de tenir un lector RSS. Quan entris al teu Lector RSS seràs informat de totes les novetats que s'han produït en totes les pàgines web que has donat d'alta.

Val a dir que els avantatges del sistema RSS són molts, i en destacaré els següents:

- L'usuari prèn la decisió de quines són les pàgines web a les que vol subscriure's i el moment en que es dóna de baixa d'aquestes pàgines web.

- L' RSS suposa un important estalvi en el temps de navegació i búsqueda d'informació. Al lector RSS, l'usuari tindrà un resum dels articles per poder decidir quina informació vol llegir.

- Està lliure de SPAM, perquè no has de donar en cap moment el teu correu electrònic. Quan estiguis subscrit a les fonts RSS d'una pàgina web, no rebràs cap altre informació a part de la que es publiqui en les pàgines web que t'interessen.

- La cancelació de la subscripció a la pàgina web és ràpida i senzilla. En les subscripcions via correu electrònic, generalment el subscriptor ha d'especificar les raons per les quals vol donar-se de baixa. En canvi, amb l'RSS nomès s'ha d'eliminar la pàgina web del lector RSS.

A continuació, adjuntaré les pàgines web que m'han ajudat a descriure l'RSS i que podeu visitar per saber encara més sobre aquesta aplicació:

http://www.rss.nom.es/usos-rss-para-que-sirve/
http://blogs.monografias.com/institucional/2009/07/24/la-funcion-rss-para-que-sirve-y-como-se-utiliza/

No hay comentarios:

Publicar un comentario